Apple Nieuws - 09-2020

Ik had gehoopt om met vol enthousiasme te vertellen over de nieuwste aankondigingen van de recentste Keynote van Apple (zie https://www.apple.com/apple-events/) doch ik bleef wat op mijn honger zitten. (Of ben ik te verwend?) Er zijn enkele leuke zaken aangekondigd maar niet alles is beschikbaar in België.

Lees verder over de nieuwste Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, iPad 2020, iPad Air 2020, Apple Fitness+ en Apple One.


De Apple Watch timmert verder aan zijn weg als ultieme 'gezondheid-wearable' met de Series 6 en kan nu zelfs het zuurstofgehalte in je bloed meten! De website iCulture.nl heeft een mooi artikel met de verschillen tussen de Apple Watch Series 5 en Series 6. Verrassend is de aankondiging van de Apple Watch SE, een goedkopere variant, wat dus 'het instapmodel' wordt zoals de iPhone SE het instapmodel is voor de iPhone.

Het instapmodel van de iPad krijgt een update, doch noemt niet iPad SE … maar gewoon "iPad". Ik ben echter meer onder de indruk van de nieuwe iPad Air wat bijna een iPad Pro is tegen een betere prijs!

Hieronder enkele links naar de website van Apple over deze nieuwe producten.

Voor de nieuwe iPhone 12 moeten we nog enkele weken wachten. Die krijgt een apart event 'ergens in oktober'. 

De resterende aankondigingen gingen over de onmiddellijke beschikbaarheid van de nieuwste versies van iOSiPadOS en watchOS. Leuke updates maar niet 'wereldschokkend'.
Ik kijk vooral uit naar de aankondiging van macOS Big Sur die ook 'later dit jaar' zal verschijnen. Ik werk zelf al een hele tijd met de beta-versie daarvan en elke dag zit ik daardoor terug met een 'smile' achter mijn computer. :-))

Wat mij persoonlijk ook een klapper lijkt is de nieuwste Apple dienst (met abonnement)Apple Fitness+. Zeker in deze 'thuiswerkende' tijden is het prachtig om een fitness-coach te hebben op al je Apple apparaten. Het zal een concurrent worden voor alle fitness.apps én zelfs voor de fitnesscentra … tijden veranderen. Prijs: 9,99 $/maand doch spijtig genoeg (nog) niet beschikbaar in België! 

Ook de (slimme) bundeling van Apple diensten met de naam "Apple One" zal meer mensen kennis laten maken met het steeds groter wordende dienstenaanbod. Doch in België mis ik vooral de diensten Apple News en Apple Fitness+ om de nieuwe bundels, voor mij, interessant te maken.

Neem even de tijd en lees erover op de Apple website:

Things we like

Return to Blog overview