SO NEWS

Apple patches double zero-day in browser and kernel – update now!

Apple heeft deze week dringende software-updates, een dubbele zero-day, vrijgegeven voor macOS, iOS en iPadOS.

Het is iedereen aangeraden om op al zijn Apple apparaten deze updates te installeren!

Apple Zomernieuws

Bij het begin van de zomer worden we bij Apple altijd verwend met de Word Wide Developer Conference (WWDC) waar we een 'sneak peek" krijgen van de volgende versies van macOS, iOS, iPadOS, tvOS, watchOS, … De release van de officiële versies is dan in het najaar.

De keynote van het WWDC22 event kan je herbekijken via https://www.apple.com/apple-events/

Aanpassing prijzen vanaf 1-6-2022

EVERYTHING CHANGES WITH ADVISE AND GOOD SUPPORT

De huidige economische situatie en de stijgende inflatie noodzaakt ons om de prijzen van enkele van onze IT diensten te verhogen vanaf 1 juni '22. U vindt de nieuwe prijslijst, geldig vanaf 1-6-2022, terug via de volgende link: https://powerview.be/prijzen

Wij hechten veel belang aan de kwaliteit van onze IT diensten en doen dan ook steeds onze uiterste best om uw vraag of probleem snel én degelijk te beantwoorden of op te lossen.

Apple Lentenieuws

Vol verwachting waren velen aan het wachten op een nieuwe iMac 27" (of groter) met een M1 of M2-chip.

Vol verrassing deed Apple weer 'net iets anders' … en bracht het een volledig nieuwe 'compacte' computer op de markt: de Mac Studio, én een apart 27" extern beeldscherm: de Studio Display.

Egnyte Cloudserver

Eindelijk een goed alternatief!

We zijn al een gehele tijd op zoek naar een oplossing of opvolger voor de 'fileserver' omdat Apple al 10 jaar geleden gestopt is met een echte 'hardware' server en nu ook al enkele jaren gestopt is met de verdere ontwikkeling van de Apple Server.app die we veelal op een mac mini of mac pro nog als 'server' konden voorzien.

Werken met 'clouddiensten' zoals iCloud Drive, Microsoft Onedrive, Google Drive en andere is niet de beste oplossing. Je verliest als bedrijf de 'controle' en de 'beveiliging' over je waardevolle bedrijfsgegevens. Daarnaast werkt iedereen op lokaal gesynchroniseerde bestanden en krijg je dus onherroepelijk 'versieconflicten'; 'welk bestand is nu het originele en/of juiste?'.

Apple Herfstnieuws

September en oktober zijn jaarlijks de maanden waar we veel nieuwe producten verwachten van Apple. En zoals altijd hebben we weer meer verwacht dan we gekregen ;-).

Lees hieronder verder voor een hele oplijsting!

PS/ macOS Monterey (versie 12.0) is beschikbaar op maandag 25/10.