Wil je op de hoogte blijven ?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we sturen je alleen maar relevante informatie, tips & tricks en belangrijke Apple weetjes.

SO hanteert een streng anti-spam en privacybeleid, je kan op al onze communicatie op elk moment uitschrijven.

Contacteer So-Powerview


Omgaan met gebruik en verslaving bij cliënten in de reguliere hulpverlening

Omgaan met gebruik/verslaving bij cliënten in de reguliere hulpverlening

SO Let us be clear!

1/2 dag waar we dieper ingaan op wat “gebruik” nu juist is, wat verslaving is en hoe u als hulpverlener hiermee kan omgaan zonder het oog te verliezen op de door u gegeven en bedoelde begeleiding.

Bent u werkzaam in de reguliere hulpverlening of een setting waarbij u cliënten begeleidt met problemen op allerlei mogelijke levensdomeinen? Botst u meer en meer op een onderliggende afhankelijkheidsproblematiek die het moeilijk maakt de begeleiding te handhaven of vorm te geven? Dan is deze training iets voor u!

Gebruik en verslaving is een diep geworteld probleem, vaak een diep gewortelde overlevingsstrategie, het maakt therapie, psychosociale begeleidingen en praktische ondersteuning vaak tot een moeilijke evenwichtsoefening.

In deze training gaan we dieper in op wat gebruik nu juist is, wat verslaving is en hoe u als hulpverlener hiermee kan omgaan zonder het oog te verliezen op de door u gegeven en bedoelde begeleiding.

Lesgever: Igor Dresselaers – Live Your Life