Egnyte Cloudserver

Eindelijk een goed alternatief!

We zijn al een gehele tijd op zoek naar een oplossing of opvolger voor de 'fileserver' omdat Apple al 10 jaar geleden gestopt is met een echte 'hardware' server en nu ook al enkele jaren gestopt is met de verdere ontwikkeling van de Apple Server.app die we veelal op een mac mini of mac pro nog als 'server' konden voorzien.

Werken met 'clouddiensten' zoals iCloud Drive, Microsoft Onedrive, Google Drive en andere is niet de beste oplossing. Je verliest als bedrijf de 'controle' en de 'beveiliging' over je waardevolle bedrijfsgegevens. Daarnaast werkt iedereen op lokaal gesynchroniseerde bestanden en krijg je dus onherroepelijk 'versieconflicten'; 'welk bestand is nu het originele en/of juiste?'.

Eindelijk heb ik een degelijke clouddienst gevonden die dit alles oplost: Egnyte.com. Met de Egnyte cloudserver heb je als bedrijf terug controle over je bestanden zoals vroeger met een eigen fileserver.

Egnyte biedt als het ware het beste van 2 werelden:

  • de controle en het beheer zoals op een lokale fileserver,
  • een werkend 'file locking' systeem waardoor versieconflicten zo goed als verleden tijd zijn,
  • samenwerken en/of delen van grote bestanden op een veilige en eenvoudige manier,
  • én het werkt via de cloud dus je bent volledig 'mobiel' zonder dat we een VPN nodig hebben (extra configuratie én vooral 'traaaag' …).

Wens je graag een demo van een Egnyte cloudserver dan stuur je ons gewoon een kort berichtje!

Contacteer SO

Things we like

Return to Blog overview