Thuiswerken doe je zo!

Werk je met een clouddienst: Controleer de veiligheid!

De meeste van mijn klanten zijn Apple-gebruikers en werken via clouddiensten en/of met een VPN-verbinding naar de server(s) van hun kantoor.

Werk je met Dropbox, Google Suite en Google Drive, Microsoft Onedrve of andere clouddiensten zoals Teamleader, Slack of Basecamp dan “moet” tweestapsverificatie voor elke gebruiker (werknemer) geactiveerd zijn! Dit is een "condicio sine qua non” en als je hiervan niet zeker bent vraag mij om dit voor jouw bedrijf en gebruikers te controleren!

VPN-gebruiker >> TIPS

Een VPN-verbinding naar een bestandenserver is trager dan wat je gewoon bent op kantoor. De ‘bottleneck’ is meestal de internetverbinding en vooral de trage ‘upload’-verbindingen die Telenet en Proximus in België aanbieden.

Waar je aandacht aan kan geven:

  • Zorg thuis voor een voldoende sterk wifi-signaal dat stabiel is of een verbinding met een netwerkkabel. Vraag mij om remote de sterkte van je wifi-signaal te controleren. Dit kan ik je op enkele minuten laten zien.
  • Zorg ervoor dat je computer niet in sluimerstand valt als de VPN-verbinding met geopende documenten of databases nog actief is. Dus werk niet op batterij maar met aangesloten lichtnetadapter én controleer de instellingen van “Energiestand”.
Thuiscomputer ook veilig?

Zorg ervoor dat je thuiscomputer ook voorzien is van de nodige beveiliging.

Is het een laptop die onder het beheer valt van het bedrijf dan is dit vermoedelijk wel in orde. Is het je eigen computer dan is dat dikwijls niet in orde … en wat je echt niet wenst is dat een server van je bedrijf besmet zou geraken met een virus dat vanuit je thuiscomputer in het bedrijfsnetwerk terecht komt.

Contacteer mij voor meer info!

Contacteer mij!

Return to Blog overview