fbpx

It's a bumpy ride for Catalina …

De upgrades van macOS en iOS zijn dit jaar helemaal niet vlekkeloos aan het lopen!

Begin oktober liet Apple de nieuwste versie van macOS op de Apple computergebruikers los, namelijk macOS 10.15 Catalina. Ik adviseer ieder jaar om bij grote updates van macOS en iOS minstens enkele weken te wachten tot de eerste kleinere updates uitkomen die de plooien die elke nieuwe versie heeft wat gladstrijken. 

Ook dit jaar is dit het beste advies wat ik je kan geven want niet alleen zijn er de nodige ‘bugs’ maar er zijn ook vele oudere programma’s die niet meer werken. De reden hiervoor kan je hier lezen doch het komt er op neer dat je goed bewust moet zijn van de programma’s waarmee je werkt én dat die voldoende up-to-date zijn alvorens je macOS Catalina gaat installeren.

Heb je macOS Catalina toch al geïnstalleerd dan kan je nu al upgraden naar 10.15.1 (30-10-2019). Controleer dit via [Systeemvoorkeuren: Software-update].

Zoals altijd kan je bij ons terecht voor advies en ondersteuning voor macOS en iOS.

Contacteer SO Apple

Meer Info over macOS Catalina:

 

iOS 13 - iPadOS 13

Ook het upgraden van iOS naar de nieuwste versie 13 is niet zonder problemen. Veel mensen hebben dit al geïnstalleerd omdat Apple het zo goed als automatisch voor jou doet … dus als je al met iOS 13 werkt dan is het nu zorgen dat je alle volgende kleine updates maar zo snel mogelijk installeert. We zitten nu (22-10-2019) al op 13.1.3. Controleren voor updates op je iPhone of iPad doe je via [Instellingen: Algemeen: Software-update].

O ja … en voor je iPad is het nu iPadOS 13.

Meer info over iOS 13 en iPadOS 13: 

 

Sophos Security

Ook Sophos staat niet stil in het verder ontwikkelen van beveiliging voor besturingssystemen, e-maildiensten, clouddiensten. Wens je gericht advies aarzel dan niet om ons te contacteren!

Advies van deze maand: Sophos Home voor je thuiscomputers en Sophos Endpoint voor je bedrijfscomputers!

Wij bieden nu ook de mogelijkheid om flexibele Sophos licenties te kopen waarbij je enkel betaalt wat je gebruikt met een maandelijkse afrekening per gebruiker per maand!

Contacteer SO Security

 

Afbeelding galerij

Things we like

Return to Blog overview