fbpx

Over kaarten, Siri en Niet storen tijdens het autorijden.

Apple heeft in de app “Kaarten” op je iPhone de rijstrookbegeleiding geactiveerd in België en Nederland. Een zeer welkome aanvulling! Als je kaarten niet (meer) gebruikt moet je dit zeker nog eens testen! De stem die Apple gebruikt voor de rijnavigatie vind ik persoonlijk veel fijner om te horen dan die van Google Maps of Waze. Daarbij is Apple zeer up-to-date als er files of hinder op de weg is en krijg je snel een alternatieve route voorgesteld. (Het is echter geen Waze dus Apple gaat je meestal niet langs boerenweggetjes sturen :-))
 
Als je er dan ook voor zorgt dat je eigen informatie, zoals je thuisadres en je werkadres, volledig is ingevuld in de Contacten.app, én als je bij “Instellingen: Siri:” diezelfde kaart selecteert bij “Mijn Informatie” dan wordt het zeer eenvoudig:
 
Stap je auto in en zeg ‘Hé Siri, breng me naar huis’, of ‘Hé Siri, breng me naar werk’. That’s all!
 
En dat is nog maar het begin van de mogelijkheden als je met Siri gaat werken. Als je in het geactiveerde Siri-scherm linksonder op het ?-teken klikt zie je nog vele extra mogelijkheden zoals ‘Zijn we er bijna?’ of ‘Zoek een benzinestation’.
 
Wat we daarbij nog extra aanraden is de nieuwe “Niet storen tijdens autorijden” functie te activeren. Deze vind je in iOS 11 terug onder “Instellingen: Niet Storen:”. #topadvies
Siri kan je echter blijven gebruiken als deze nieuwe veiligheidsfunctionaris actief is.
 

Afbeelding galerij

Things we like

Return to Blog overview