fbpx

Leer phishing mails herkennen #appletip

Ben je een Apple Mail gebruiker dan hier een tip om phising mails beter te herkennen!

Phishing is één van de technieken die gebruikt worden bij internetfraude. Door misleidende mails te sturen probeert men bepaalde persoonlijke gegevens te ontfutselen. Hier een link met een meer volledige uitleg in Wikipeia: Phising. In het voorbeeld hierboven zie je een mail die (zogezegd) afkomstig is van "Gmail" en een verleidelijk knop [View Messages]. 

Als je Apple Mail gebruikt dan is er een instelling die je zeker moet aanpassen waardoor je het échte e-mailadres van de afzender zichtbaar maakt in plaats van een mogelijk misleidende naam…

phishing 2 apple mail aanpassnig

Apple Mail: Voorkeuren: Weergave: "Gebruik slimme adressen" > die instelling zet je uit!

Het resultaat zie je in de volgende afbeelding. De misleidende afzender "Gmail Reminder" laat nu zijn verborgen identiteit zien… En ook dit zal een gestolen identiteit zijn (dat is weer een ander verhaal) maar je ziet nu tenminste dat het zeker niet van Google of GMail afkomstig is!

phishing 3

Een bijkomende tip: Voordat je op een link of knop klikt ga je er met je (muis) aanwijzer bovenop staan ZONDER te klikken. Het onderliggende webadres wordt dan zichtbaar.

Je ziet hier in het voorbeeld dat je naar een website in rusland wordt afgeleid en daar klik je dus beter niet op! Op zo'n website draait vermoedelijk een bepaald script om gegevens te stelen of malware of virussen op je PC te installeren.

In deze e-mail zit  zelfs datzelfde Russisch webadres verborgen onder de knoppen "Learn More", "View Messages" en "Change"!

#security #tip #applemail

Things we like

Return to Blog overview