fbpx

Evernote is hét voorbeeld van Cloud@Work

Evernote is hét schoolvoorbeeld van een goed werkende clouddienst. Gestart in 2008 om notities te synchroniseren tussen je computer, je smartphone en je tablet en sindsdien uitgegroeid tot dé centrale plaats om gegevens te bewaren vanuit allerlei bronnen. Al deze gegevens zijn raadpleegbaar en bewerkbaar op al je apparaten, alles is volledig doorzoekbaar én deelbaar met anderen.

Evernote is eveneens dé clouddienst als het aankomt om ‘papierloos’ te werken. Met een ingebouwde scanfunctie, die je kan starten op eender welk apparaat, bewaar je al je ingescande documenten op een centrale plaats waar jij kan bepalen met wie je deze gegevens deelt, in gezinsverband of in je team of bedrijf.

"Goede inhoud van de training en zeer deskundige trainer. Prachtig kader om bij te leren. SO voldaan! Rudi Francken, zaakvoerder Mindyourbrain.be"

Belangrijkste functies van Evernote:
- Maak tekst-, foto- en audionotities.
- Bewaar webpagina's inclusief tekst, links en afbeeldingen.
- Bewaar belangrijke e-mails.
- Synchroniseer je aantekeningen tussen al jouw apparaten.
- Zoek naar tekst in screenshots en afbeeldingen.
- Scan documenten en naamkaartjes.
- Gebruik de ingebouwde ‘Workchat’ en verminder alzo je e-mailverkeer.
- Presenteren vanuit Evernote.

Er zijn ook talrijke apps die samenwerken met de Evernote-cloud, dat wil zeggen dat je vanuit dergelijke apps met 1 klik informatie kan opslaan in een notitieboek in Evernote.

Minder gekend maar zéker noemenswaardig zijn de Evernote webclippers. Dit zijn extra plug-ins voor Google Chrome, Safari, Firefox of Internet Explorer, om rechtstreeks vanuit je internetbrowser informatie te bewaren in je Evernote. 

NIEUWE EENVOUDIGERE INTERFACE
Evernote is een dienst die veel updates uitbrengt, voor sommigen téveel, voor anderen kan het niet snel genoeg :-). De gebruikersinterface is de laatste jaren ‘druk’ geworden door de vele nieuwe functies die telkens zijn toegevoegd. Het werd dus tijd dat men de gebruikerservaring in Evernote terug wat eenvoudiger maakte en dit is reeds te zien in Evernote Web (inloggen op je Evernote-account via een browser http://evernote.com)

EVERNOTE-OPLEIDINGEN
Met de jaren is Evernote wat ‘overweldigend’ geworden in het gebruik en vandaar bieden wij nu ook Evernote-opleidingen aan, waar je de kans krijgt om te ‘starten met Evernote’ en ook het ‘gevorderd werken met Evernote’ in praktijkgerichte sessies. Je brengt je laptop (Windows of Apple OS X), je smartphone (iOS, Android, Windows Phone OS) en je tablet (iOS, Android, Windows 8.1) mee en samen configureren we de Evernote-clouddienst en apps op de juiste manier. De grootste uitdaging in Evernote is uiteindelijk ‘gestructureerd’ werken. Hiervoor moet je eerst alle mogelijkheden en tips & tricks kennen zodat je een degelijke keuze kan maken én een, voor jou werkende, structuur kan uitwerken. Zelf zijn we Evernote-gebruikers van het eerste uur en is het nog steeds één van onze dagelijkse tools. Wij spreken dus vanuit onze eigen passie én ervaring

Afbeelding galerij

Things we like

Return to Blog overview