Wil je op de hoogte blijven ?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en we sturen je alleen maar relevante informatie, tips & tricks en belangrijke Apple weetjes.

SO hanteert een streng anti-spam en privacybeleid, je kan op al onze communicatie op elk moment uitschrijven.

Contacteer So-Powerview


Apple Zomernieuws ’24 … Apple AI is aangekondigd!

Apple Zomer 2024

Even snel een berichtje voor het geval je het gemist hebt!

Apple Spring Event: iPad Pro met M4-chip, iPad Air met M2-chip en 2 schermformaten, Apple Pencil Pro.

Apple WWDC 2024 Event: preview van iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 en visionOS 2, en datgene waarop iedereen al enige tijd aan het wachten was: “Apple Intelligence“, #AI voor de rest van ons … zoals Apple het omschrijft.

Een kort overzicht van de belangrijkste Apple aankondigingen in de afgelopen maanden.

Het Apple Spring event op 7 mei met de aankondiging van een een nieuwe, zeer dunne, iPad Pro met een Apple M4-chip, een vernieuwde iPad Air met een Apple M2-chip en een schermkeuze in 2 formaten (11 inch en 13 inch) en een gloednieuwe Apple Pencil Pro.

Het Apple WWDC 2024 event op 10 juni met de vooraankondiging van iOS 18iPadOS 18macOS SequoiawatchOS 11 en visionOS 2, en datgene waarop iedereen al enige tijd aan het wachten was: “Apple Intelligence, #AI voor de rest van ons” zoals Apple het omschrijft. 

Je kan klikken op de linken hierboven om alle info te herbekijken en/of lezen. 

De video van het WWDC 2024-evenement laat veel interessante achtergrondinformatie zien die niet wordt genoemd in de kleinere video en persteksten. Zo leren we onder andere dat een deel van Apple’s #AI op je apparaat zal werken (privacy), een deel via een nieuwe Apple “Private Cloud Compute” (PCC), en dat er ook de mogelijkheid zal zijn om je vraag verder door te sturen naar ChatGPT 4o van OpenAI.com.  Spoel de video door naar ± 1:04:00 voor 40′ uitleg over Apple Intelligence!

Een klein voorbehoud bij Apple’s AI is dat verschillende functies pas in 2025 beschikbaar zullen zijn, en voorlopig alleen in de Engelse taal. Hiervoor heb je een Apple computer met een M-chip nodig, een iPad met een M-chip (zoals de nieuwste iPad Air en iPad Pro) en een iPhone 15 Pro of nieuwer (en die “nieuwere” iPhones worden pas later dit jaar aangekondigd).  

Een interessant artikel over Apple Intelligence is ook te lezen op de website bloomberg.com: Apple’s Slow Rollout of Intelligence Features Will Stretch Into 2025

Doch niet te vergeten! Eindelijk kunnen we dan een beter werkende Siri verwachten!!

The future will be somewhere in 2025-2026 🙂
#jozefdresselaers